Chipsy z jarmużu
 
 
Czas przygotowania: 5 minut
Autor:
Ilość porcji: 6
Składniki
  • 200 g jarmużu
  • ¼ łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka oliwy
  • pół łyżki soku z cytryny
Przygotowanie
  1. Umyty i osuszony jarmuż rwiemy na drobne kawałki i usuwamy łodygi. Można też już dostać w sklepach przygotowany jarmuż.
  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  3. W miseczce dokładnie mieszamy jarmuż z oliwą, cytryną i przyprawami. Układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy przez 3-4 minuty, żeby brzegi były lekko zarumienione. Trzeba uchwycić moment, kiedy jarmuż będzie już lekko chrupki, ale nie spalony. Najlepiej po prostu próbować.
  4. Przed podaniem można jeszcze doprawić według uznania.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/chipsy-z-jarmuzu/