Kokosowy pudding jaglany z malinami
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 4
Składniki
  • ½ szklanki kaszy jaglanej (100 gram)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 200 ml wody (plus ewentualnie trochę więcej do podlania, żeby kasza nabrała odpowiedniej konsystencji)
  • 2 łyżki miodu (u nas akacjowy)
  • 3-4 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 łyżka oleju kokosowego (można pominąć)
  • Do podania z ulubionymi owocami.
Przygotowanie
  1. Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie przez sitko. Przesypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem kokosowym i wodą i gotujemy około 20 minut, opcjonalnie podlewając jeszcze wodą, gdyby kasza za szybko wchłonęła płyny. Kiedy będzie już miękka i masa będzie miała puszystą konsystencję, dodajemy wiórki kokosowe, miód i olej kokosowy. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy na 5 minut do ochłodzenia i miksujemy.
  2. Podajemy z ulubionymi owocami. Wyśmienicie smakuje z malinami. Ja je poddusiłam lekko w rondelku- bo miałam z zamrażarki.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/jaglany-pudding-kokosowy-z-malinami/