200 ml wody (plus ewentualnie trochę więcej do podlania, żeby kasza nabrała odpowiedniej konsystencji)
2 łyżki miodu (u nas akacjowy)
3-4 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżka oleju kokosowego (można pominąć)
Do podania z ulubionymi owocami.
Przygotowanie
Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie przez sitko. Przesypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem kokosowym i wodą i gotujemy około 20 minut, opcjonalnie podlewając jeszcze wodą, gdyby kasza za szybko wchłonęła płyny. Kiedy będzie już miękka i masa będzie miała puszystą konsystencję, dodajemy wiórki kokosowe, miód i olej kokosowy. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy na 5 minut do ochłodzenia i miksujemy.
Podajemy z ulubionymi owocami. Wyśmienicie smakuje z malinami. Ja je poddusiłam lekko w rondelku- bo miałam z zamrażarki.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/jaglany-pudding-kokosowy-z-malinami/