Przed rozpoczęciem smażenia wszystkie składniki powinny być pokrojone i następująco przygotowane: czosnek posiekany, marchewka, papryka, imbir pokrojony w drobne słupki, kapusta poszatkowana a tofu pokrojone w drobą kostkę (1 cm) i usmażone. Składniki sosu mieszamy w małej miseczce i odstawiamy. Na rozgrzany olej w woku lub dużej patelni wrzucamy imbir i czosnek. Po minucie dodajemy szalotki i paprykę a po chwili marchewkę. Na koniec smażenia dorzucamy kapustę pekińską a jak zmięknie usmażone tofu. Całość smażenia nie powinna trwać dłużej niż 4 minuty. Na koniec wlewamy sos i dokładnie mieszamy. Podajemy z makaronem, opcjonalnie posypane świeżą kolendrą, kiełkami zielonego groszku i chili.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/stri-fry-z-groszkiem-cukrowym-i-tofu/