Dyniowe racuchy
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Składniki
  • szklanka puree z dyni
  • 250 ml maślanki
  • 1 jajko
  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 posiekana papryczka chili
  • 1 pokrojona w kostkę papryka czerwona
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka gałki muszkotołowej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • do podania: rukola, parmezan
Przygotowanie
  1. W dużej misce mieszamy puree z dyni, dwa rodzaju papryk, jajko, maślankę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, parmezan, gałkę, sól, pieprz i ponownie mieszamy. Konsystencja powinna być dość gęsta. Smażymy nakładając łyżką na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem, przez 3 minuty po każdej stronie. Podajemy posypane parmezanem i rukolą.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/dyniowe-racuchy/