Domowa granola z cynamonem
 
 
Czas przygotowania: 5 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Autor:
Ilość porcji: 10
Składniki
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • 1 szklanka pestek dyni
  • ½ szklanki migdałów w słupkach
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki płynnego miodu (najlepiej akacjowy lub wielokwiatowy)
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
  1. W rondelku lekko podgrzewamy olej kokosowy, syrop z agawy, miód i cynamon - tylko do połączenia. Suche składniki wsypujemy do miski, dolewamy do nich płynną część. Mieszamy i wykładamy na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 160°C, od czasu do czasu mieszając. Ja piekę każdą blachę osobną, choć następnym razem spróbuję jednocześnie. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy, żeby wystygła.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/cynamonowa-granola-z-olejem-kokosowym/