Crumble pachnące owocami lata
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 150 g czerwonych porzeczek + kilka do dekoracji
  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g mąki pszennej
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 6 łyżek oleju kokosowego
  • świeża mięta do dekoracji
Przygotowanie
  1. Porzeczki układamy w kokilkach. Mąkę, płatki owsiane, cukier oraz olej kokosowy miksujemy. Wykładamy na owoce. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut, aż kruszonka będzie zarumieniona. Podajemy na ciepło lub zimno. Smakują wyśmienicie z lodami.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/crumble-pachnace-owocami-lata/