Łosoś z salsą z awokado i mango
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 2
Składniki
  • ½ awokado, najlepiej hass
  • ½ mango
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • szczypta płatków chili
  • 2 płaty łososia ze skórą
  • garść świeżej kolendry
  • sok z połowy limonki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • Możemy danie podać z ryżem.
Przygotowanie
  1. Awokado, mango i cebulę kroimy w kostkę, awokado i mango - większą, cebulkę- drobno. Przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy płatkami chili i drobno posiekaną kolendrą (część listków pozostawiamy do dekoracji).
  2. Łososia nacieramy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (2 łyżki) po 2 minuty z każdej strony, zaczynając os strony ze skórą.
  3. Podajemy na talerzu wraz z salsą i opcjonalnie z ryżem. Posypujemy pozostałą kolendrą.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/losos-z-salsa-z-awokado-i-mango/