Tartaletki migdałowe
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 6
Składniki
  • Ilość porcji: 6 tartaletek
  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Składniki:
  • Spód do tarty
  • 120 g migdałów
  • 30 g daktyli bez pestek
  • 1 łyżka oleju migdałowego
  • Wypełnienie
  • 250 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • Do podania
  • Miód
  • Płatki prażonych migdałów
  • Warto skorzystać z sezonowych owoców
Przygotowanie
  1. Daktyle namaczamy przez 10 minut we wrzątku, odcedzamy, odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy wraz z migdałami na gładką masę.
  2. Spody tartaletek wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na nie masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. W międzyczasie mieszamy jogurt z miodem. Wypełniamy masą jogurtową tartaletki, dekorujemy migdałami i miodem. Smaczny będzie z sezonowymi owocami.
Recipe by Trawka Cytrynowa at http://trawkacytrynowa.pl/greeninspiracje-tolpa-tartaletki-migdalowe/