Wege carbonara czyli totalna profanacja
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 400 g makaronu
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki ricotty
  • 100 g zielonego groszku
  • 100 g szpinaku
  • 6 szaparagów
  • 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
  1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a na 3 ostatnie minutu dorzucamy mrożony groszek. Odcedzamy, ale zostawiamy odrobinę wody.
  2. Szparagi podsmażamy wraz z czosnkiem na patelni na maśle. W międzyczaise w miseczce mieszamy dokładnie ricottę, żółtka i sok z cytryny, doprawione solą i pieprzem.
  3. Do szparagów dodajemy szpinak, gdy zmięknie, dodajemy makaron z groszkiem, zalewamy masą jajeczną, mieszamy i ściągamy z ognia.
  4. Podajemy z tartym parmezanem lub grana padano.
Recipe by Trawka Cytrynowa at http://trawkacytrynowa.pl/wege-carbonara-czyli-totalna-profanacja/