skórka otarta ze sprarzonej cytryny (można pominąć)
30 g tartego parmezanu
1 łyżka oliwy
2 łyżki uprażonego słonecznika
Opcjonalne przyprawy :szałwia (nie miałam, ale myślę że dobrze by tu weszła), dodajemy ją wtedy do potrawy pod koniec smażenia
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukinię kroimy wzdłuż i w plasterki, czosnek też a cebulkę w drobną kostkę.
Na patelni z oliwą na średnim ogniu szklimy delikatnie szalotkę, dodajemy cukinię i kurki, a po 3 minutach czosnek. Razem od czasu do czasu mieszamy. Całość smażymy około 7 minut.
Dodajemy makaron do sosu, mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.
Przekładamy do miseczek, posypujemy parmezanem, słonecznikiem i skórką cytryny.
Smacznego :)
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/spaghetti-z-kurkami-i-cukinia/