Placki bananowe na mące jaglanej
 
 
Czas przygotowania:20- minut
Autor:
Składniki
  • 200 g mąki jaglanej (mniej więcej szklanka)
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki miodu (możemy zastąpić cukrem trzcinowym)
  • 3 dojrzałe banany
  • Olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie
  1. Mąkę, mleko, jajko oraz miód miksujemy. Dodajemy pokrojone w plastry banany i miksujemy ponownie, ale za pomocą blendera. Ciasto ma mieć konsystencję trochę gęstszą niż ciasto naleśnikowe. Pozostawiamy na 10 minut.
  2. Na rozgrzaną patelnię z jedną łyżką oleju kokosowego nakładamy porcje ciasta (po łyżce). Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, po mniej więcej 2 minuty z każdej. Po każdej partii dodajemy na patelnię trochę oleju kokosowego.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/bezglutenowe-placki-bananowe-na-mace-jaglanej/