Jajka z łososiem i bazyliowym majonezem
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Składniki
  • 6 jajek
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 garście bazylii
  • łyżka pieprzu marynowanego (można zastąpić kaparami)
  • rzeżucha (można zastąpić innymi kiełkami)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie
  1. Jajka gotujemy na twardo- wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy przez 10 minut. Odstawiamy z gazu, przelewamy zimną wodą, żeby skórka ładnie odchodziła i pozostawiamy do ostudzenia.
  2. Majonez miksujemy z bazylią. Łososia kroimy na drobne paski.
  3. Jajka kroimy na pół, smarujemy majonezem i układamy łososia. Posypujemy marynowanym pieprzem, rzeżuchą i skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy od razy
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/jajka-z-lososiem-i-bazyliowym-majonezem/