Spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Składniki
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 4 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego (link do przepisu powyżej)
  • 10 pomidorów koktajlowych, przepołowionych
  • 200 g piersi z indyka lub kurczaka
  • 1 łyżka uprażonych pestek słonecznika
  • tarty parmezan lub grana padano
Przygotowanie
  1. Indyka kroimy w paski, dajemy do miseczki, zalewamy łyżką oliwy i łyżką pesto, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
  2. Makaron wrzucamy do dużego garnka z wrzątkiem i łyżką soli i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
  3. Na dużej patelni z 1 łyżką oleju rzepakowego lub oliwy dajemy indyka i smażymy na dość dużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po 4 minutach jak już się zarumieni, dodajemy makaron, 3 łyżki pesto, trochę oliwy i smażymy razem jeszcze przez minutę.
  4. Podajemy ze świeżymi pomidorami, uprażonym słonecznikiem i parmezanem.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/spaghetti-z-pesto-z-czosnku-niedzwiedziego/