4 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego (link do przepisu powyżej)
10 pomidorów koktajlowych, przepołowionych
200 g piersi z indyka lub kurczaka
1 łyżka uprażonych pestek słonecznika
tarty parmezan lub grana padano
Przygotowanie
Indyka kroimy w paski, dajemy do miseczki, zalewamy łyżką oliwy i łyżką pesto, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
Makaron wrzucamy do dużego garnka z wrzątkiem i łyżką soli i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Na dużej patelni z 1 łyżką oleju rzepakowego lub oliwy dajemy indyka i smażymy na dość dużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po 4 minutach jak już się zarumieni, dodajemy makaron, 3 łyżki pesto, trochę oliwy i smażymy razem jeszcze przez minutę.
Podajemy ze świeżymi pomidorami, uprażonym słonecznikiem i parmezanem.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/spaghetti-z-pesto-z-czosnku-niedzwiedziego/