Placki kokosowe na mące ryżowej
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 150g mąki ryżowej
  • 2 białka
  • 50g roztopionego masła (można pominąć)
  • 300 ml maślanki
  • 2 łyżki syropu z agawy lub płynnego miodu
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • olej kokosowy lub rzepakowy do smażenia
  • Opcjonalnie banan
Przygotowanie
  1. Do miski wlewamy maślankę, miód oraz rozpuszczone masło. Jeśli używamy banana, rozgniatamy go i dorzucamy do masy. Dosypujemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy. W drugiej miseczce ubijamy trzepaczką białka. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Całość powinna mieć dość gęstą konsystencję. Smażymy do zarumienienia, po mniej więcej 2 minuty z każdej strony.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/placki-kokosowe-na-mace-ryzowej/