Pasta z awokado i jajek na dobre śniadanie i otwarcie ESK
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Składniki
  • 1 awokado
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny
  • 2 łyżeczki oliwy
  • Łyżeczka posiekanego szczypiorku lub pietruszki
  • kolendra
  • sól, pieprz
  • * pastę możemy zaostrzyć odrobiną cebulki
Przygotowanie
  1. Jajko gotujemy na twardo przez 10 minut. Obieramy, studzimy.
  2. Jajko, awokado, sok z limonki, oliwę i szczypiorek lub pietruszkę rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
  3. Podajemy posypane kolendrą, pietruszką lub szczypiorkiem.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/pastazawokadoijajka/