Placki kukurydziane. Tod Man Khao Pod.
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 4
Składniki
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki pasty curry
  • 5 łyżek mleka kokosowego
  • puszka kukurydzy
  • 2 małe szalotki, posiekane
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • ½ łyżeczki soli, pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie
  1. Mąkę, jajko, pastę curry, mleko kokosowe i ¾ kukurydzy miksujemy na gładką masę. Dodajemy szalotkę, resztę kukurydzy, kolendrę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy placki. Smażymy na złoty kolor po mniej więcej 3 minuty z każdej strony.
  2. Podajemy ze słodkim sosem chili, z limonką, udekorowane kolendrą.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/tajskie-placki-kukurydziane/