Jabłkowa owsianka z cynamonem i imbirem
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 3
Składniki
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 szklanki płatków owsianych
  • 1 ½ szklanki soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki jogurtu
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ¼ łyżeczki imbiru (można dodać więcej)
  • Do podania: orzechy, borówki amerykańskie, plasterki jabłka, miód
Przygotowanie
  1. Jabłko ścieramy na dużych oczkach. Orzechy delikatnie rozbijamy w moździerzu. Do rondelka wsypujemy płatki owsiane i sok jabłkowy. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy 2 łyżeczki jogurtu, miód, starte jabłko, orzechy (kilka pozostawiamy do dekoracji). Doprawiamy cynamonem i imbirem. Całość mieszamy. Podajemy w miseczkach posypane owocami, orzechami i polane miodem.
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/domowe-sposoby-przeziebienie-jablkowa-owsianka/