Puszyste gofry
 
Prep Time
Cook Time
SUMA
 
Autor:
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka owsianego (może być rozcieńczone z wodą)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cukru
  • ⅓ szklanki oleju
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Przygotowanie
  1. Rozgrzewamy gofrownicę.
  2. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli.
  3. Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Delikatnie mieszamy z białkami.
  4. Pieczemy w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Studzimy najlepiej na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami.
  5. Smacznego :-).
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/gofry-puszyste-i-chrupiace-jak-z-budki-nad-morzem/