Puszyste gofry
Autor: Trawka Cytrynowa
Ilość porcji: 4
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka owsianego (może być rozcieńczone z wodą)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cukru
- ⅓ szklanki oleju
- 2 jajka
- szczypta soli
- Rozgrzewamy gofrownicę.
- Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli.
- Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Delikatnie mieszamy z białkami.
- Pieczemy w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Studzimy najlepiej na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego :-).
Recipe by Trawka Cytrynowa at https://trawkacytrynowa.pl/gofry-puszyste-i-chrupiace-jak-z-budki-nad-morzem/
3.5.3239