Już pewnie robicie ostatnie porządki, doglądacie ciasta w piekarniku lub też bliżej Wam raczej do nieperfekcyjnej Pani lub Pana domu i biegacie w popłochu po domu w poszukiwaniu koszyczka wielkanocnego, baranka czy też czystego obrusu;) A być może buszujecie desperacko po sieci, bo Waszym zadaniem na tegoroczne święta jest przyrządzenie jajek na śniadanie wielkanocne. Ha! To coś dla Was mamy! Dla ceniących prostotę, elegancję, wraz z dietetykami Kcalmar przygotowaliśmy 3 propozycje na faszerowane jajka, każda z nich łatwa w wykonaniu, tradycyjna, choć z lekkim twistem, z wykorzystaniem produktów, które być może macie nawet w lodówce lub spiżarce.
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, ze szprotką, migdałami i kaparem (nasz FAWORYT)
- Jajka faszerowane chrzanowym twarożkiem, wędzonym łososiem, rzodkiewką i ogórkiem
- Jajka faszerowane pastą z awokado (tu pamiętamy, żeby robić maksymalnie późno, bo awokado ciemnieje)
Każda propozycja w duchu fit, bez dodatku majonezu i śmietany. Żeby znalazło się miejsce na inne bomby kaloryczne.
Życzymy Spokojnych Wesołych Świąt Wielkanocnych a po szczegóły przepisu zapraszamy na blog Kcalmar.
Smacznego. Gosia i Adam.