Nie wiem czy mieliście już możliwość zobaczenia ostatniego wydania magazynu KUKBUK? Jeśli nie, to koniecznie musicie nadrobić zaległości! Jest idealny na końcówkę lata i początek jesieni – leniwy weekend, pod ciepłym pledem, z rozgrzewającą herbatą w dłoni, jako lektura do poduchy… Lekko melancholijnie zabierze Was w podróż do Waszej ziemi obiecanej (to temat numeru) i skłoni do zastanowienia czym jest szczęście. Lub po prostu, przyziemnie i najzwyczajniej, skłoni do powędrowania w stronę lodówki, bo niezwykle apetyczne zdjęcia (jak na KUKBUK przystało) pobudzą apetyty i sprawią, że staniecie się głodni.
No i teraz chwila próżności – w magazynie znajdziecie też mały dodatek od nas! Zapraszamy na prawdziwą śniadaniową rozpustę, takie śniadanie, które sami ochoczo byśmy zjedli :) Pełne dostępnych teraz dobrodziejstw: w rolach głównych występują orzechy, dynia, jeżyny, kurki, gruszki, jabłka i cukinia. Znajdziecie przepis na sałatkę ze złocistymi kurkami, szpinakiem i jeżynami, frittatę z cukinią, rozgrzewającą herbatę z cytryną, jabłkiem i imbirem oraz nasz osobisty numer jeden: placki dyniowe (no tak, znowu podajemy przepis na placki) z karmelizowaną gruszką i serem brie. Karmelizacja gruszki okazała się wyzwaniem i nawet odbył się u nas oficjalny pojedynek na gruszkę idealnie skarmelizowaną. Pojedynek jak zwykle wygrał mąż.
Wszystkie powyżej wspomniane przepisy, jak też masę innych smakowitości odnajdziecie w jesiennym magazynie KUKBUK! Życzymy Wam miłej lektury i smacznego!
I jeszcze zdjęcie Twórców:D