Nadrabiamy blogowe zaległości. Sporo czasu ostatnio spędziliśmy w kuchni i na robieniu zdjęć, choć przepisy nie zawsze pojawią się na łamach Trawki cytrynowej. Będę starała się systematycznie ujawniać szczegóły realizowanych projektów i już dziś na przykład zaproszę Was na krótki materiał przygotowany dla zaprzyjaźnionego portalu Hello Zdrowie. Nie wiem czy kojarzycie ten portal, ale jeśli bliska Wam jest idea zdrowego trybu życia, to koniecznie zaktualizujcie zakładki! Tym razem na prośbę twórców portalu, zmierzyliśmy się z nie lada wyzwaniem, a mianowicie zostaliśmy poproszeni o odczarowanie fenkułu. To warzywo, do którego wielu wciąż podchodzi lekko sceptycznie, zwłaszcza Ci nie lubiący anyżu. A część po prostu nie wie co z nim zrobić :) Przyznam, że eksperymenty z nim i dla nas były nowością, bo przez długi czas nie korzystaliśmy z jego dodatku w kuchni. Przedstawiamy kilka dietetycznych jak i kulinarnych ciekawostek na temat fenkułu, odkrywamy jego potencjał oraz dzielimy się przepisem na smaczną sałatkę z dodatkiem nowalijek. Będzie idealna na rozpoczynający się sezon grillowy! To wszystko na Hello Zdrowie. Serdecznie zapraszamy :)