Czy wciąż eksperymentuje w kuchni z dynią?
My nie możemy się opamiętać:D Na szczęście to samo zdrowie! W szczególności upodobaliśmy sobie w tym sezonie curry z dodatkiem soczewicy, klasycznie na mleczku kokosowym, takie z dodatkiem kolendry, kuminu i ziaren gorczycy, które nadają potrawie indyjski aromat. Miską tego rozgrzewającego i sycącego ze względu na dodatek soczewicy dania poczęstować możemy również osoby na diecie wegańskiej. Jest tak dobre, że ukontentowani będą wszyscy :D
Ale uwaga, uwaga! Przepisu tu dziś nie będzie… Nie będzie, bo na przepis zaproszę Was dziś na blog portalu Kcalmar, nowej platformy łączącej pacjentów z dietetykami. Mamy szczęście do współpracy przy na prawdę ciekawych projektach z ludźmi z pasją, stawiających na zdrowe odżywianie i promujących proste, smaczne i odpowiednio zbilansowane posiłki. Takie są właśnie oczekiwania twórców portalu a my próbujemy im sprostać ;), Od czasu do czasu będziemy mieli przyjemność gościć na łamach działającego przy platformie bloga, dzieląc się naszymi autorskimi i zdrowymi przepisami. Zawsze będą realizowane pod okiem dietetyka oraz wzbogacone jego komentarzem, więc poza samym przepisem odnajdziecie również informacje, co takiego wartościowego dany posiłek nam dostarcza.
Zadany temat DYNIA przygotowaliśmy ze szczególną radością, wszak jest jednym z naszych ulubionych warzyw. Ponieważ postawiliśmy na curry, danie przygotował mąż. Trzykrotnie, bo degustacji domagali się sąsiedzi ;) Ale więcej tu nie zdradzimy, po dokładne wytyczne zapraszamy serdecznie pod link => KLIK.
Smacznego!