Zapowiedź co będzie można znaleźć w kioskach już pod koniec tygodnia. Otóż ukaże się książka kucharska, będąca zwieńczeniem projektu Dieta dla Serca i owocem współpracy blogerów kulinarnych , dietetyków z Polskiego Towarzystwa Dietetycznego oraz firmy Kruszwica SA. Więcej na temat projektu przeczytacie w poście “wprowadzenie do projektu”, przypomnę tylko, że książka zawiera zróżnicowane przepisy zdrowej dla serca diety, dedykowane przede wszystkim osobom, które mają podwyższony cholesterol. Choć nie tylko, bo jej zalecenia każdy z nas powinien wprowadzić do swojego dziennego jadłospisu- zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć.
W pięknie wydanej książce znajdziecie przepisy na lekkie i pożywne śniadania, zupy, obiady, kolacje i przekąski. Każde danie będzie wzbogacone komentarzem dietetyka, informacja o wartości energetycznej jednej porcji i apetyczną fotografią, co ilustrują zdjęcia poniżej. Z naszej strony proponujemy 8 dań, między innymi na warzywny pasztet jaglany, krem marchewkowy, burgery z buraków czy trufle z awokado.
Cena za 168 barwnych stron ze zdrowymi przepisami to 9,99 zł-chyba przystępna dla każdego.
Więc zapraszam do zakupu! Kosztowało nas to wiele pracy, akurat dla mnie jest to pewien rodzaj debiutu, więc mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Taka to praca z sercem dla serca.
W książce znajdziecie również przepisy kulinarne z następujących blogów.
W krainie smaku Anyżkowo Bazylia czy Wanilia Bernika Mój kulinarny pamiętnik Vegazone Kornik w kuchni Madame Edith Gotowanie z pasją Plate of joy