Kukurydze z grilla. Jeśli raz je spróbujecie, to te z wody już nigdy nie będą smakowały tak samo. U nas co roku goszczą na grillu.
Proponowałam je też do organizacji grilla na nutę amerykańską. A wszystko za sprawą sesji do letniego numeru magazynu Spring Plate, dzięki której mieliśmy prawdziwą ucztę. Mój temat to BBQ, były więc burgery, pyszne domowe sosy BBQ i Blue Cheese, skrzydełka i właśnie te kukurydze. Do lektury całego artykułu zapraszam Was do Spring Plate a tymczasem dziś na łamach bloga prezentuję kukurydze z grilla. Możemy też pominąć proponowaną marynatę. Kukurydze saute też będą wyśmienite.
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 4 kukurydze
- 2 łyżki masła
- Kilka listków świeżej kolendry
- Łyżka soku z limonki
- Pół łyżeczki słodkiej papryki
- Sól do smaku
Przygotowanie:
Przygotować masło: wymieszać masło z kolendrą, papryką i solą. Posmarować kukurydze i owinąć pozostałymi liśćmi lub folią aluminiową. Grillować około 35-45 minut do miękkości co jakiś czas obracając. Przed podaniem skropić limonką.