Chcielibyśmy się z Wami podzielić przepisem, który realizowaliśmy w ostatnim czasie dla dietetyków bloga kcalmar. To pełnoziarniste tortille z hummusem szpinakowym i frytkami z batatów. Te ostatnie, to moje ostatnie zauroczenie. Lądują na talerzu jako dodatek do dania głównego lub stanowią składnik sałatek. Pewnie przedstawimy Wam niedługo inne przepisy z ich wykorzystaniem. Szpinak to świetny dodatek do tradycyjnego hummusu, żeby nadać mu trochę inny smak, wygląd i dostarczyć dodatkową dawkę witamin. A pełnoziarniste tortille to główny bohater programu. Podobnie można wykonać tortille pszenne i pewnie ciasto będzie trochę łatwiejsze do wykonania. Ale to już nie będą tortille pełnoziarniste ;) Ich przyrządzenie jest trochę pracochłonne, ale za to wiemy co jemy. Coś za coś.
Na stronie Kcalmar znajdziecie również informacje na temat właściwości odżywczych przygotowanej potrawy. Serdecznie zapraszamy :)