Ufff i udało nam się przygotować ten wpis przed majówką! Ostatnio stale brakuje czasu, chciałabym posiadać umiejętność regeneracji w 5 godzin – może wtedy udałoby mi się zrobić wszystko, co mam zaplanowane. Upiekłabym pyszne ciacho z truskawkami, tartę z rabarbarem, posegregowała dziecięce ubranka, poprasowałabym je wszystkie i ułożyła kolorami, ogarnęłabym zaległe zdjęcia, zrobiła porządek w szafkach kuchennych i przygotowała nowe tła do fotografii :) Taaak, plany są. Ale może na razie o tym co udało nam się zrealizować :) Dla dietetyków Kcalmar, jak i dla nas na kolację, przygotowaliśmy 3 wegetariańskie pasty do pieczywa. Nadadzą się one świetne na wyjazd, majówkę czy każdą inną imprezę. Takie smarowidła hummusopodobne bardzo często goszczą u nas na stole- w końcu ich przygotowanie ogranicza się tylko do zmiksowania składników a nade wszystko cenimy prostotę w kuchni. Żeby było z wiosennym przytupem, do past wykorzystaliśmy sezonowe dodatki i stworzyliśmy takie wariacje:
- hummus z bobu z bazyliowym pesto (można zamienić na pesto z czosnku niedźwiedziego)
- hummus z botwinką
- pastę z soczewicy i suszonych pomidorów (tu może niesezonowo, ale zawsze dobrze).
Tradycyjnie po przepis zapraszamy na blog partnera Kcalmar. Smacznego i udanej majówki!