Trawka Cytrynowa
| O jedzeniu ze smakiem
Strona główna
Indeks przepisów
O nas
Kontakt
WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO
ŚNIADANIA
Naleśniki gryczane. Podobno coś w stylu galettes bretonnes.
Gofry puszyste i chrupiące, jak z budki nad morzem
Falafel pieczony
Jajeczne muffiny z szynką parmeńską
Kanapki z hummusem, awokado i jajkiem. #sniadaniemistrzow
Domowe sposoby na przeziębienie i jabłkowa owsianka
Huevos rancheros czyli jakie jajka farmer miał
Masz babo placek! Placki #16
I jeszcze więcej przepisów
PRZYSTAWKI
Pasta z awokado i groszku
Ulubiona sałatka z burratą
Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym. I z czosnkiem. Duuuużo czosnku.
Focaccia z grillowanym bakłażanem, konfiturą paprykową i wędzoną goudą
Tortille pełnoziarniste, szpinakowy hummus i frytki z batatów
Pasztet pieczarkowy
Falafel pieczony
Jajka faszerowane na Hello Zdrowie
I jeszcze więcej przepisów
ZUPY
Barszcz ukraiński
Tarator czyli bułgarski chłodnik. Bo co kraj to chłodnik.
Chłodnik z zielonego groszku i mięty. I wspominki
Zupa porowo-ziemniaczana z fasolką szparagową i szpinakiem
Krem z zielonych szparagów
Ribollita – toskańska zupa fasolowa
Krem chrzanowy
Krem z pieczonych batatów i marchewki
I jeszcze więcej przepisów
SAŁATKI I WARZYWA
Pasta z awokado i groszku
Pieczony kalafior z pomidorkami i sosem orzechowym
Ulubiona sałatka z burratą
Sałatka z pieczonych buraków i jeżyn
Tortille pełnoziarniste, szpinakowy hummus i frytki z batatów
Falafel pieczony
Chłodnik z zielonego groszku i mięty. I wspominki
Sałatka z pieczoną marchewką, winogronami i z soczewicą
I jeszcze więcej przepisów
DANIA Z MAKARONEM
Makaron z grzybami
Spaghetti z kurkami i cukinią
Wege carbonara, jeśli to wciąż carbonara
Makaron soba z pak choi, szparagami i kurczakiem
Podkręcone spaghetti bolognese.
Jak na Sycylii jedzą bigos? Czyli serwujemy caponatę
Carbonara z kurkami i szpinakiem. Taka profanacja!
Pesto z liści rzodkiewki & grillowane rzodkiewki. Tak można?
I jeszcze więcej przepisów
DANIA Z RYŻEM
Orientalne danie z tofu, shitake i pak choy
Azjatycki fusion- mango, krewetki i tatar z łososia
Kurczak w sosie hoisin
Kurczak z tajską bazylią (Pad Kra Pao Gai)
Zapiekanka z mielonym mięsem i jesiennymi warzywami
Stir fry z cukinią, tofu i imbirem
Chrupiące tofu w sosie pomidorowym
Risotto z bobem
I jeszcze więcej przepisów
DANIA GŁÓWNE
Pierogi leniwe jak u babci
Pierogi z kurkami i wędzonym twarogiem
Enchilada z wołowiną i sosem dyniowym zapiekana z serem
Focaccia z grillowanym bakłażanem, konfiturą paprykową i wędzoną goudą
Szaszłyki z indykiem i ananasem
Tortille pełnoziarniste, szpinakowy hummus i frytki z batatów
Azjatycki fusion- mango, krewetki i tatar z łososia
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku
I jeszcze więcej przepisów
SŁODKOŚCI
Świąteczny sernik z bezą na spodzie brownie
Skoro jesień, to i ciasto marchewkowe
Muffinki z jabłkami i miodem
Sernik makowy z lemon curd
Sernik Oreo
Kokosowy mazurek jaglany
Brownies z fasoli? To możliwe?
Ciasto czekoladowe z gruszkami
Marchewkowy piernik “last minute”
Prosty placek ze śliwkami
Galette ze śliwkami
Sernik jagodowy na końcówkę lata
I jeszcze więcej przepisów
SOSY, PASTY, PESTO, PRZETWORY
Pieczony kalafior z pomidorkami i sosem orzechowym
Pasta z awokado i jajka na dobre rozpoczęcie dnia
Sos orzechowy do satay
Tapenada z czosnkiem niedźwiedzim
Dżem z aronii, jabłek i gruszek
Domowy ketchup
Sos Blue Cheese
Konfitura z płatków róży
I jeszcze więcej przepisów
NAPOJE I SMOOTHIES
Truskawkowo-malinowa miska zdrowia
Mojito arbuzowe w wersji virgin
Rozgrzewająca herbatka z kurkumy, imbiru i cytryny
Wakacyjne miski zdrowia czyli smoothie bowls!
Mango lassi z nutką kokosa
Koktajl pietruszkowy
Kompot z rabarbaru. Plus wersja tylko dla dorosłych.
Kawa po wietnamsku
I jeszcze więcej przepisów
Zobacz więcej →
Translate »